Poručivanje i plaćanje

U našoj online cvećari svakim danom možete poručiti raznovrsne cvetne aranžmane za različite prilike, bukete, cveće u kutiji, kao i saksijsko cveće. Ukoliko želite nešto što se trenutno ne nalazi u našoj online ponudi, kontaktirajte nas putem kontakt forme, email adrese ili telefona, napravićemo baš ono što Vam je potrebno.

Poručivanje cveća u našoj cvećari možete izvršiti:

  • Putem sajta cvecar.com (dodavanjem proizvoda u korpu, kreiranjem porudžbine i plaćanjem ukupne vrednosti porudžbine i eventualnih troškova dostave karticom).
  • Putem naše e-mail adrese info@cvecar.com.
  • Telefonskim pozivom na broj 011/328-66-28.
  • Dolaskom u našu cvećaru.

Pre preuzimanja ili dostave cveća na adresu, možemo Vam poslati fotografiju (Viber, MMS, e-mail, Whatsapp) gotove porudžbine, kako biste bili sigurni da je u skladu sa Vašim željama.

Način plaćanja

1. Plaćanje karticom

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i UniCredit Bank Srbija a.d. i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Primenjeni standardi i procesi u zaštiti podataka prilikom plaćanja karticama

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Sva plaćanja će biti obavljenima u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vase platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vasu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

Platnim karticama možete platiti i porudžbine u našoj cvećari.

2. Plaćanje gotovinom

Porudžbine koje su kreirane putem email adrese, telefonskim putem i direktno u cvećari, možete platiti gotovinom u našoj cvećari. Online porudžbine nije moguće platiti gotovinom (po prijemu).

Cvećara Cvećar Plus zadržava pravo izmene cena bez prethodnog obavešavanja kupaca, osim ako nije drugačije navedeno.

Otkazivanje porudžbine

Naručen proizvod se može otkazati u razumnom roku pre isporuke putem e-mail adrese info@cvecar.com ili pozivom na broj telefona 011 328 66 82. Ukoliko je porudžbina već plaćena pre otkazivanja, novčana sredstva će biti vraćena naručiocu u potpunosti ili delimično (u iznosu koji je umanjen za realne troškove nastale do momenta otkazivanja).

Povraćaj novca

Povraćaj novca kupcu koji je platio nekom od platnih kartica, vrši se delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja. Cvećara Cvećar Plus je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, MC i Maestro sistema plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Dostupnost i zamena cveća

Cvećara Cvećar Plus se uvek trudi da naručeni cvetni aranžman bude  što sličniji prikazanom aranžmanu na sajtu. Iz opravdanih razloga (sezonski karakter pojedinih vrsta, dostupnost u nabavci i sl) zadržavamo pravo izmene jedne ili više komponenti u aranžmanu. Gotovi proizvodi se mogu razlikovati u odnosu na one koje su prikazani na slici. Doba cvetanja u pojedinih vrsta može uticati na izgled aranžamana, te isti može odstupati od prikaza proizvoda na sajtu. Svaka izmena se vrši u dogovoru sa naručiocem, ali uz obavezno održavanje kvaliteta i forme naručenog aranžmana.

Reklamacije

Reklamacije i primedbe nam možete poslati na email info@cvecar.com ili pozivom na broj telefona 011 328 66 82.

Cvećara Cvećar Plus će Vam u roku od jednog radnog dana potvrditi prijem reklamacije. U roku od 7 dana od dana prijema reklamacije, prodavac će pisanim ili elektronskim putem obavestiti potrošača o odluci (prihvaćena ili odbijena primedba potrošača u vezi sa saobraznošću artikla) u vezi sa reklamiranim artiklom, kao i o eventualnom načinu rešavanju reklamacije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (povraćaj novca, odgovarajuće umanjenje cene, zamena ili popravka artikla). Reklamacija će biti rešena u roku od 15 dana od dana prijema reklamacije.

Molimo Vas da dostavljenu dekoraciju i aranžman pregledate prilikom preuzimanja, jer u suprotnom reklamaciju nećemo naknadno prihvatiti.

Osnovni podaci

Naziv: Cvećar Plus

Poslovno ime: Marina Bursać PR, trgovina na malo cvećem, sadnicama, semenjem, đubrivima, kućnim ljubimcima I hranom za kućne ljubimce u specijalizovanim prodavnicama Cvećar Plus Beograd (Stari Grad)

Matični broj: 64014102
PIB: 109212201

Šifra delatnosti: 4776
Datum osnivanja: 15.10.2015
Adresa: Gospodar Jovanova 39, Beograd, Stari Grad
Email: info@cvecar.com

Prihvatanje uslova

Korišćenjem sajta cvecar.com i poručivanjem naših proizvoda, korisnik se slaže sa odredbama Uslova kupovine. Korišćenje sajta cvecar.com nakon eventualnih izmena Uslova kupovine smatraće se Vašim prihvatanjem dostavljenih promena.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese info@cvecar.com.