Cvećar Plus Beograd

Naša veb adresa: https://cvecar.com

Cvećar Plus je preduzetnička radnja koja se bavi izradom aranžmana, buketa i ostalih formi aranžiranog cveća. Molimo upoznajte se sa našom Politikom privatnosti kako bi se sa njom saglasili u slučaju porudžbine ili direktnog kontakta putem formi na našem sajtu. Naše obaveze čuvanja privatnosti podataka su navedene.

Informacije koje prikupljamo

Prilikom korišćenja određenih funkcionalnosti na sajtu cvecar.com kao što su kreiranje porudžbine ili kotakt putem formi na našem sajtu, Cvećar Plus obrađuje Vaše lične podatke (podatke o identitetu i kontakt informacije) isključivo ukoliko ste ih svojevoljno uneli. Ovi lični podaci mogu uključivati ime, prezime, e-mail, broj telefona i/ili druge kontakt informacije i koristiće se u skladu sa politikom privatnosti i svrhom u koju ste ih ostavili.

Sajt cvecar.com možete koristiti bez otkrivanja Vašeg identiteta ili nekih drugih podataka koji se odnose na njega. Prilikom posete našem sajtu, prikupljaju se analitički podaci koji evidentiraju korisnike, ali sami po sebi nisu dovoljni za identifikaciju osobe i predstavljaju statističke podatke koji se koriste u svrhe statističke obrade i daljeg unapređenja usluga. Prikupljene informacije mogu uključivati broj poseta stranama, naziv pregledača u upotrebi, vreme provedeno na stranici, vrstu uređaja i tehničke informacije o internet vezi koja se koristi, vrstu operativnog sistema i pružaoca internet usluga, dodeljenu IP adresu i slično.

Imajte u vidu da određene funkcionalnosti na sajtu zahtevaju dostavljanje Vaših ličnih podataka, jer bez istih nije moguće pružiti uslugu ili isporučiti traženi proizvod.

Korišćenje podataka

Razlozi zbog kojih prikupljamo podatke su:

  • obrada porudžbine i kontakt sa naručiocem,
  • isporuka naručenih proizvoda,
  • prikupljanje statističkih podataka u cilju procene naših usluga,
  • analiza i optimizacija sajta.

Prikupljanje i obrada ovih informacija je opravdana zbog:

  • obrade Vašeg zahteva za kontaktiranjem, kao i porudžbine, inicirane sa Vaše strane, slobodnom voljom u cilju kontakta ili kupovine proizvoda,
  • ispunjenja legitimnog interesa da obezbedimo informaciju ili proizvod korisnicima / klijentima,
  • ispunjenja legitimnog interesa procene kvaliteta usluga i proizvoda u ponudi,
  • ispunjenja legitimnog interesa poboljšanja i unapređenja naših usluga i proizvoda.

Zaštita privatnosti podataka

U ime cvećare Cvećar Plus, obavezujemo se da ćemo poštovati i čuvati privatnost svih naših klijenata. Za potrebe pružanja traženih usluga i prodaje proizvoda i i informisanja korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima, prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima.

Svaki kupac ima mogućnost izbora, uključujući mogućnost da zahteva brisanje svojih podataka sa našeg sistema, ukoliko ne postoji zakonska obaveza o čuvanju tih podataka. Svi lični podaci korisnika i kupaca se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u cvećari Cvećar Plus, kao i naši poslovni partneri, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Bezbednost i čuvanje podataka

Zaštita podataka je integrisana u sam koncept i dizajn. Celokupna komunikacija između korisnika i sajta odvija se putem SSL/TLS šifrirane veze i predstavlja standardni sigurnosni protokol komunikacije na internetu.

Obrada Vaših ličnih podataka vršiće se u skladu sa propisima za zaštitu ličnih podataka u Republici Srbiji, preduzimajući sve propisane tehničke i organizacione mere za obezbeđivanje poverljivosti i zaštite u procesu obrade ličnih podataka koje imamo.

Porudžbine

Prilikom kreiranja porudžbine, Vaši podaci se čuvaju kako bismo mogli da ispunimo porudžbinu i isporučimo traženi proizvod.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu. 3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Kolačići (Cookies)

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Кada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Кolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih sajtova ili servisa

Strane na sajtu cvecar.com mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video, fotografije, mape…). Ugnežđeni sadržaj sa drugih sajtova se ponaša na potpuno isti način kao i kada biste posetili taj sajt.

Spoljni sajtovi mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na taj sajt.

Sa kim delimo Vaše podatke

Vaše podatke isključivo delimo sa ograničenim brojem trećih lica, i to samo sa onim koja učestvuju u procesu naručivanja i isporuke željenih proizvoda.

Koliko dugo čuvamo podatke

Ukoliko nas kontaktirate putem formi sa sajtu cvecar.com, Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko nalaže dobra poslovna praksa u procesu komunikacije.

Podatke korisnika koji su se registrovali na sajtu cvecar.com čuvamo dok god korisnik ne zatraži njihovo uklanjanje ili sam ne ukloni nalog.

Podatke korisnika koji su izvršili porudžbinu čuvamo onoliko dugo koliko nalažu zakoni koji utvrđuju administrativna, pravna ili bezbedonosna pravila. 

Кoja prava imate u odnosu na Vaše podatke

Ukoliko ste napravili nalog na sajtu cvecar.com, ili ste kreirali narudžbinu, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo Vaše lične podatke koje čuvamo. To ne uključuje podatke koje smo obavezni da čuvamo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Saglasnost i promena uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva da ste saglasni sa navedenom politikom privatnosti i korišćenjem kolačića. Cvećar Plus se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog u ovoj politici privatnosti, a sve promene postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti na email info@cvecar.com